ЦК Апатин одржао предавање о значају прве помоћи апатинским средњошколцима

Predavanje

Црвени крст Апатин је данас, у апатинској Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“, одржао предавање на тему „Појам и значај прве помоћи“, којем су присуствовали ученици првог и другог разреда.

Ђацима је предочен значај пружања прве помоћи, као и најважнији циљеви прве помоћи, који се односе на спашавање живота, што је основни циљ ове обуке. Уз неколико показних вежби, ђацима су приказане најчешће повреде са којима се могу сусрести.

Ученици су показали велико интересовање за ову тему, о којој је говорила је била Сања Лазић, лиценцирани предавач прве помоћи, уз присуство и учешће волонтера Милице Медар, Ање Мочковић и Јане Биљетина.

Сви заинтересовани ученици апатинских основних и средњих школа, који желе да постану волонтери и стекну знање и вештине прве помоћи, могу да дођу у просторије Црвеног крста Апатин сутра, 19. марта, када почиње нови циклус обука из прве помоћи, која је основ здравствене културе.

Уводно предавање почиње у 12 часова, а предавач ће бити дугогдишњи истакнути волонтер Црвеног крста Апатин, Александар Ристић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије