Црвени крст Оџаци одржаће предавање поводом Међународног дана борбе против АИДС-а

Međunarodni dan

Поводом 1. децембра, Међународног дана борбе против АИДС-а, Црвени крст Оџаци ће у Гимназији и Економској школи “Јован Јовановић Змај” из Оџака, одржати предавање на тему Превенција ХИВ/АИДС. Предавач ће бити дугогодишња сарадница Црвеног крста Оџаци, др Гордана Цветић из Завода за јавно здравље Сомбор. Намера овог предавања је да се сви ученици, а првенствено они нижих разреда средње школе, упознају са опасностима које ова опака болест доноси, као и могућностима превенције и заштите од ње.

За наставак акције планирано је постављање уличног штанда путем којег ће се делити едукативни материјал свим грађанима, како би се на што бољи начин подигао ниво свести о овој болести.

У Србији је, у периоду од 2000. године регистрован пораст инфицираних ХИВ-ом, а од 2009. до 2019. године број заражених у нашој земљи се повећао за 61 одсто у односу на период од 2000. до 2009. године када је регистровано 999 особа инфицираних ХИВ-ом. Процењује се да је данас у Србији више од 3000 инфицираних овом тешком болешћу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs