Црна Гора опет на ногама! Блокада путева широм земље, бесни грађани поручују: „Издаја се не прашта“

Blokiranje puteva

Више градова широм Црне Горе суочава се са протестима и блокадама путева услед незадовољства грађана због политичке ситуације. Након одлуке мандатара Милојка Спајића да формира владу са Демократском партијом социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића, без просрпске коалиције „За будућност Црне Горе“, грађани су се организовали како би изразили своје противљење тој одлуци.

Ауто-колоне су организоване у градовима као што су Подгорица, Никшић, Пљевља, Будва, а планиране су и блокаде саобраћајница на више локација широм земље.

Учесници протеста носе старе црногорске тробојке Краљевине Црне Горе и истичу транспаренте са натписом „Издаја се не прашта“.

Протести се организују путем Вајбер групе „Одбрана изборне воље“, која окупља више од 20.000 чланова.

Представник организатора ауто-колона Иван Милић казао је да учесници протеста позивају политичаре да се врате победи од 30. августа која је, како је навео, препородила Црну Гору.

„Позивамо да се врате оној великој победи од 30. августа која је препородила Црну Гору. Бићемо овдје до краја и нећемо одустати“, казао је Милић.

Вајбер група
На Тргу Шака Петровића, у Никшићу, окупио се велики број грађана који су потом кренули у ауто-колону. Посебну поруку су окупљени Никшићани упутили представницима Демократске Црне Горе, конкретно њиховом суграђанину Мому Копривици.

Они су казали на овај начин желе да пошаљу поруку Милојку Спајићу да неће дозволити „прекрајање изборне воље“ грађана.

Група грађана блокирала је магистрални пут Бијело Поље – Беране – Подгорица, на кружном току у месту Рибаревине.

Вајбер група

Иако протести нису пријављени полицији у складу са законским процедурама, полицијске власти су свесне ситуације и предузимају одговарајуће мере како би очували ред и сигурност.

Вршилац дужности директора Управе полиције, Никола Терзић, изјавио је да ће сва окупљања бити надгледана, а учесници су позвани да пажљиво размисле о својим поступцима и понашању.

Терзић је истакао да грађани имају право на слободно изражавање незадовољства политичким одлукама, али је нагласио да се не смеју угрожавати основна права других грађана услед блокаде путева и саобраћајница.

Полиција је већ почела са поступањем у вези са овим случајевима и предузима кораке како би осигурала безбедност свих грађана и очувала ред.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs