ЦРНИ РЕKОРДИ: У Индији готово 132.000 новозаражених, у Бразилу више од 4.200 умрлих у једном дану

У Индији је потврђено рекордних 131.968 нових случајева инфекције ковид-19, саопштило је данас индијско Министарство здравља.

Укупан број потврђених случајева ковид-19 од почетка пандемије достигао је 13,06 милиона, јавља Ројтерс.

Преминуло је још 780 заражених корона вирусом, а од почетка пандемије укупан број умрлих је 167.642.

Индија је по броју потврђених случајева корона виурса на трећем месту у свету, после САД и Бразила, а по броју умрлих је четврта, после САД, Бразила и Мексика.

Бразил је забележио дневни рекорд са 4.249 смртних случајева од последица ковид-19, болнице су због великог броја тешких случајева преоптерећене, а Сенат планира да расправља о одговорности председника Жаира Болсонара који се противи строгим епидемиолошким ограничењима у борби са пандемијом.

Kако јавља Ројтерс, Бразил се бори са недостатком вакцина и ставом председника који је због очувања економије противник строгих мера закључавања.

Јавни здравствени систем показао је знакове попуштања због броја активних случајева, а истраживање Националног удружења приватних болница ове седмице сугерише да чак и најбогатијим болницама недостају лекови и друга медицинска средства, попут кисеоника или респиратора.

Ројтерс преноси да је Болсонаро у свом обраћању у среду поручио да су последице пандемије сличне свуда и да се и у другим земљама масовно умире од последица ковид-19 и тврдио да се борба са овом болешћу користи у политичке сврхе, за рушење председника.

До сада је више од 345.000 људи умрло од ковид-19 у Бразилу, што га чини другом најпогођенијом земљом од пандемије после САД, чија је популација око 50 одсто већа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије