ЦСР Апатин: Отворен позив за будуће хранитеље

Центар за социјални рад Апатин објавио je позив породицама које су заинтересоване да постану хранитељи. Како наводе у овој установи, бити успешан хранитељ подразумева много више од давања свог дома и љубави. 

  • Чини се да је деци која су остала без родитељске бриге, љубави, доживела различите губитке, била изложена занемаривању, најпре потребно повратити поверење у одрасле људе да би уопште могли да успоставе блискост и емотивну везу као значајну за њихов развој. Ако хранитељи желе да брину на прави начин о детету, потребно је да разумеју тешкоће и проблеме са којима се суочавају дете и његова породица, као и да се према детету и његовој породици односе без дискриминације. Они дете треба да прихвате онакво какво јесте, са свим његовим особинама, а његово понашање треба да разумеју у контексту искуства које је преживело, кажу у Центру за социјални рад Апатин.

Према њиховим речима, хранитељство је сложено, јер је задатак хранитеља да дете које не познају од рођења прихвате онакво какво јесте, да развијају вештине, да препознају и разумеју понашање детета, да знају да дете није криво и да то треба да осети и само дете, да му помогну да разуме и прихвати своју прошлост и да га усмеравају и помажу му у свим сегментима развоја, у складу са потенцијалима које има.

  • У том контексту, обавезна обука коју хранитељи пролазе пружа прилику да о свим важним темама добију информације, да разреше своје личне дилеме и стрепње, те да буду спремнији на изазове са којима се могу суочити, наглашавају у Центру и додају:
  • Предност боравка детета у хранитељској породици која је у месту где је дете живело пре издвајања је вишеструка, због чега позивамо породице које су заинтересоване да буду хранитељи да се јаве у ЦСР Апатин у канцеларију бр.14 или на број телефона 025/772-047 до 19.04.2021. године како би добили потребне информације о самој процедури, условима и потребној документацији.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.