Чадеж: Инвестиције МК групе јачају Србију и регион

Hotel Grand

МК група, великим улагањима у хотелски комплекс Гранд на Копаонику и другим инвестицијама, јача не само привреду и туристичку понуду Србије већ подстиче развој и запошљавање у Рашком округу, али и регионалну сарадњу у Југоисточној Европи, оценио је Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије (ПКС) на свечаности поводом завршетка реконструкције хотела Гранд у коју је МК група уложила 28 мил ЕУР.

– Овај комплекс који МК група води, доприноси повећању запослености и побољшању стандарда многих породица, ангажовању компанија, јачању сектора привреде везаних за пословање овог центра од индустрије намештаја до хране и пића. Све мале и средње компаније из Рашког округа заиста живе и просперирају захваљујући МК групи. Хвала још једном што развијате Рашку, Копаоник, целу Србију – поручио је Чадеж, а саопштавају из ПКС.

Подсећа да је МК група, једна од највећих компанија у овом делу Европе, управо са Копаоника кренула у свој поход у освајање туристичког света у региону.

– Данас са 15 хотела у Словенији, Хрватској, Црној Гори, Србији урадила је несто, што многи политичари у региону још не разумеју, а то је да направе јединствен регион јединствену економију, једну компанију која заиста живи овај регион и живи у складу са принципима за које ми заиста желимо да се боримо. Ништа неће вредети да ли имамо седам, 10 или 15 милиона становника, уколико не почнемо да радимо сви заједно – истакао је Чадеж. Примећује да је на путу према Копаонику видљив већи број шлепера и камиона него раније што је, како је рекао, за привреду добро.

Председник ПКС поручује да од људи, њихових енергија, лидерства и међусобних односа зависи потенцијал, развој и успех самих компанија и великих система.

– МК група то све има и могла је да се развије захваљујући визионарству искусног и смелог председника компаније Миодрага Костића и једној новој иновативној енергији Александра Костића – рекао је Чадеж.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије