Чатеж: Хитне мере Привредне коморе због кризе у Украјини

Čatež
Привредна комора Србије формираће специјализовани кризни тим и отворити кризни кол центар за хитно решавање проблема привредника и економских последица, узрокованих кризом у Украјини, најавио је Марко Чадеж, председник ПКС приликом вечерашње доделе признања Предузетник године компаније Ернст и Јанг.

 

Чадеж је захвалио председнику Србије Александру Вучићу који је позвао представнике привреде и компанија да у понедељак, 28. фебруара, разговарају о тренутној ситуацији и ономе што можемо да урадимо.

Да се направи заједнички кризни штаб, заједнички тим који ће пратити предстојеће догађаје и помоћи компанијама које морају да купе, плате, извезу или увезу робу из региона обухваћеног кризом, али и свима другима на које ће се та криза одразити.

“Обраћање пред више од 250 лидера српског предузетништва чини ме одговорним да асоцијација српске привреде буде од помоћи, не само вама који извозите на тржиште Украјине, него и осталим компанијама које неће бити поштеђене утицаја ове кризе, како директних тако и индиректних – економских импликација које ће тек доћи. О томе сведоче цене енергената које су само током данашњег дана порасле више од 40 одсто и отварање многих других питања о пословању”, рекао је председник ПКС.

Додао је да су са представницима привредних комора Аустрије, Немачке, Луксембурга, те председником Еврокоморе договорили одржавање кризних телефонских разговора сваког јутра како бисмо најефикасније налазили решења за подршку нашим компанијама.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије