Чека га животна одлука: Бајден данас пуни 80 година , а пред њим је важан тренутак

Bajden

Ускоро је време да председник САД Џо Бајден, који данас пуни 80 година, одлучи да ли жели да се попне на још једну планину – ону до другог мандата председника.

У његовој странци али и широм земље, сада круже питања – да ли има оно што је потребно да се поново кандидује за председника.

Најстарији председник у америчкој историји, Бајден данас слави 80. рођендан на личној раскрсници, док се он и његова породица у наредним месецима суочавају са одлуком о томе да ли би требало да се опет кандидује. На крају потенцијалног другог мандата имао би 86 година.

Бајденови савезници и саветници кажу да намерава да уђе у трку, а његов тим започео је тихе припреме за кампању, али је сам председник често звучао двосмислено.

„Моја намера је да се поново кандидујем. Али ја веома поштујем судбину“, рекао је он на конференцији за новинаре овог месеца.

Бајден је додао да ће разговарати о томе. Помоћници очекују да ће се ти разговори озбиљно покренути током Дана захвалности и Божића, а одлука ће бити донета тек након Нове године.

Бајден планира да рођендан прослави на породичном ручку у Белој кући, преноси АП.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs