Четворици чланова Беливукове групе укинут притвор; Беливуку и Миљковићу наставак суђења у новембру

obezbeđenje

У Специјалном суду у Београду данас су оптужени припадници организоване групе Вељка Беливука и Марка Миљковића завршили са изношењем одбране. Њих Тужилаштво за организовани криминал терети њих за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Председница судског већа Винка Бехара данас је на предлог адвоката одбране укинула притвор оптуженима Борису Карапанџићу, Филипу Ивановском, Влади Георгијеву и Милошу Лукићу Селаку.

Такође, Бехара је Ивановском, Георгијеву и Лукићу Селаку одредила забрану напуштања боравишта уз обавезно јављање у надлежну Полицијску станицу на сваких 15 дана.

На почетку данашњег суђења Бехара је рекла присутнима да сведоци-окривљени данас неће износити своју одбрану, већ на следећем суђењу.

Оптузени Мијат Симеуновић, Милош Лукић Селак, Алекса Дуњић, Владимир Димитријевић, Драган Митровић и Сеад Решовић данас су негирали кривицу, док је Војислав Ђорђевић рекао да има главобољу и да ће одбрану изнети на следећем суђењу.

Алекса Стошић је рекао да ће одбрану изнети када чује шта сведок-окривљени Срђан Лалић има да каже, након чега су адвокати одбране затражили укидање притвора за своје брањенике.

Наиме, адвокати су затражили да се 14 окривљених пусти из притвора, а тужилац је рекао да је сагласан да се само Карапандзићу укине притвор.

Судија је заказала следећа рочишта за 7,8. и 10. новембар, када сведоци-окривљени треба да изнесу своју одбрану.

Након суђења адвокат Ивана Остојић је поручила да је суд донео исправну одлуку укинувши притвор њеном брањенику Карапандзићу, додајући да је њему једином укинут притвор без замене блажом мером.

Остојић је истакла да за Крапандзића очекује ослобађајућу пресуду, с обзиром на то да, како каже, не постоји доказ да је он починио било које кривично дело, а њему се на терет ставља само удруживање ради вршења кривичних дела.

Главни претрес овој групи почео је у понедељак када је јавност први пут присуствовала суђењу, пошто је припремно рочиште, које је почело у марту, било затворено за јавност.

У току ове недеље одржана су четири рочишта на којима су сви оптужени негирали извршење кривичних дела, док су се неки изјаснили да ће детаљну одбрану изнети након сведока-окривљених Бојана Хрватина, Николе Спасојевић и Срђана Лалића.

Оптужницом се окривљени терете да су под параваном навијачке групе „Принципи“ направили организовану криминалну групу у којој су вође (Беливук и Миљковић) одлучивали ко ће бити убијен.

Споразум са Тужилаштвом за организовани криминал склопили су Хрватин, Спасојевић и Лалић, који су пристали да за блажу казну затвора причају о злочинима које је починила група.

По завршетку суђења Хрватину ће бити изречена казна затвора од 15 година, Спасојевићу од 14 година и Лалићу од 18 година.

У Специјалном суду у Београду изношењем одбране окривљених данас је настављено је суђење организованој кримналној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чији припадници се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Судија је на почетку данашњег рочишта саопштила да сведоци-окривљени неће данас износити своју одбрану, на шта су адвокати одбране бурно реаговали и тражили укидање притвора поједеним оптуженима.

Оптужени Мијат Симеуновић је први негирао кривицу, наводећи да није члан ни криминалне ни навијачке групе, а следећи Милош Лукић Селак негирао је такође да је починио кривична дела за која се терети, наводећи да долази из једне угледне породице и да је учињења велика неправда према њему.

Алекса Дуњић је негирао све наводе из оптужнице, док је Војислав Ђорђевић рекао да има главобољу и замолио судија да изнесе одбрану на неком другом рочишту, што је судија дозволила.

Окривљени Алекса Стошић је рекао да ће своју одбрану изнети када чује шта сведок-окривљени Срђан Лалић има шта да каже, а Владимир Димитријевић је негирао кривицу тврдећи да није члан ни криминалне ни навијацке групе. Драган Митровић је кратјко рекао да није крив и да неће одговарати на питања.

Сенад Решовић је рекао да је он радио као обезбеђење Беливуку и Миљковићу, тврдећи да он није имао никакве везе са отмицом, те да његов ДНК није пронађен у колима из којих је он по речима тужилаштва отео некога.

Решовић је рекао да тужилаштво једино као доказ има сведочење како је рекоа Решовић „тајног агента“ Бојана Хрватина. Адвокати одбране су почели са предлозима за укидање притвора њиховим брањеницима, а први је то од суда затразила адвокат Марка Андрића.

Адвокати чланова Беливукове групе тражили укидање притвора

У Спеацијалном суду у Београду адвокати 14 окривљених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, затражили су од суда укидање притвора за њихове брањенике.

Прва је адвокат оптуженог Марка Андрића предложила да му се укине притвор, након чега је адвокат Ивана Осотојић затражила од суда да укине притвор за њеног брањеника Бориса Карапандзића тврдећи да је он незаконито у притвору 21 месец.

Бранилац Милоша Лукића Селака затражио је такође да му се укине притвор и да му се одреди мера забране напуштања стана, исто је затражила и адвокат Сања Ћериман бранилац Владе Георгијева, наводећи да је он породичан човек и да нема опасности од бекства.

Адвокат Георгијева је поменула и његово лоше здравствено стање, наводећи да има висок притисак, а да у притвору нема адекватну здравствену негу.

Бранилац Филипа Ивановског, Миљана Перендија тражила је укидање притвора за њега, наводећи да је то неопходно јер има бебу коју је добио док је у притвору.

Адвокат Никола Јерковић бранилац Милована Тадића, Драгана Митровића, Сенада Решовића, Владимира Грека и Дејана Тешића предложио је да им се укине притвор.

Драган Маловић затражио је од суда да се Алекса Шејић пусти из притвора, наводећи да има само 22 годину а да је у притвору 18 месеци.

Бранилац Александра Вучељића је такође затражио укидање притвора, као и адвокат Немање Лакићевића.
Адвокат Живко Дедовић предложио је суду да укине притвор оптуженом Алекси Дуњићу, наводећи да не постоје разлози за његов боравак у притвору у којем је, како је рекао адвокат, 540 дана.

Тужилац је рекао да је сагласан са предлогом за укидање притвора Бориса Карапандзић, док се противи осталим предлозима за укидање притвора.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.