Четири средње школе на располагању осмацима општине Кула

Učenici škola

Општина Кула за своје осмаке, који планирају да наставе своје даље образовање на територији општине, нуди четири средње школе, које ће уписати више од 400 ученика.

У Руском Крстуру осмаци имају прилику да упишу два смера на српском језику у Основној и средњој школи са домом ученика „Петро Кузмјак“ – Општи смер (30) и смер Туристички техничар (30), док ће на русинском језику Општи смер моћи да упише 30 осмака.

Средња стручна школа у Црвенки врата отвара за 60 ученика на српском језику у два образовна профила – Прехрамбени техничар (5+25 дуал) и Возач моторних возила (30).

У Кули се налазе две средње школе. Економско-трговинска школа своја врата отвориће за 120 осмака на српском језику у 5 различитих профила – Економски техничар (30), Комерцијалиста (30), Кувар (30), Посластичар (15) и Трговац (15).

Средња техничка школа ове године уписује 150 ученика, који ће моћи да бирају између шест образовних профила на српском језику. Образовни профили су: Електротехничар енергетике (30), Електротехничар информационих технологија (30), Електротехничар рачунара (30), Бравар-заваривач (15), Машински техничар за компјутерско конструисање (30) и Механичар моторних возила (15).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs