Чланови АК „Апатин” активни на домаћим и међународним такмичењима, Борбељу прва и трећа награда

sport

Иза атлетичара из АК „Апатин” је још један у низу успешан такмичарски викенд.

Један од најистакнутијих апатинских атлетичара, Ђуро Борбељ, остварио је победу на 19. Меморијалној уличној трци „Генерал Светомир Ђукић” у Косјерићу. Борбељ је такође наступио и на Меморијалу „Драгутин Томашевић” у Петровцу на Млави, где је заузео високо треће место у трци на 10 километара. Међу 350 такмичара, нашло се још неколико чланова АК „Апатин”: Милан Маринковић (треће место у својој категорији), Радомир Топличанин (четврто место у својој категорији), Жива Вијоглавин (пето место и оборен лични рекорд), Александар Стајић и Немања Ђурић.

На Трејл трци „Тоур де Фрушка”, одржаној на Фрушкој гори, Душан Крстић освојио је прво место у трци на 15 километара. Милица Марковић је, у женској конкуренцији на истој трци заузела четврту позицију. Успешан наступ имали су и Зоран Шкорић, Исидора Шарчев и Маријана Мијатовић.

На Трејл трци на Рајцу 6. место у укупном пласману освојио је Александар Штајфер.

На Атлетском митингу за ветеран, одржаном у Краљеву, Вања Болесников освојио је друго место укупно, као и друго место у својој старосној категорији у трци на 3000 метара. Прво место на 400 метара заузела је Весна Богишић Вицко.

Хуманитарни крос на 9,5 километара, одржан у Инђији, донео је још једно одликовање за АК „Апатин” – Саша Антић освојио је седмо место укупно и прво место у својој старосној категорији.

На Трејл трци на 14 километара, у Ашатхалому у Мађарској, Роберт Чизмадија освојио је прво место, а у Бечу на женској трци стазу је истрчала Александра Буркановић.

У организацији АК „Апатин” ће се у петак, 27. маја, одржати такмичење „Брзином до звезда” за школарце. Ово такмичење део је пројекта који су покренули Српски атлетски савет и Yettel компанија, а већ други пут се реализује у Апатину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs