Чланови Атлетског клуба Апатин успешни у планинском трчању

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили са успешним наступима на првенствима Србије у 2021. години, пето од почетка 2021. године. Протеклог викенда, у прелепом амбијенту планине Букуља код Аранђеловца, одржано је појединачно Првенство Србије у планинском трчању чији су суорганизатори били Српски атлетски Савез и Спортски савез Аранђеловца.

Иако је Атлетски клуб Апатин на Првенству Србије наступио без два сјајна такмичара, Ђуре Борбеља и Дениса Фируловића који су били претеденти за освајање медаља, остатак екипе је достојно репрезентовао клуб и сјајно се борио за што бољи пласман. У трци млађих јуниора на 4000 метара (+200м/-200 метара висинске разлике) одличан наступ имао је Kонстантин Шимић који је освојио 6. место, док је у трци сениора на 10000 метара (+500 м/-500 метара висинске разлике) Александар Стајић заузео такође 6. место.

У оквиру Првенства Србије на крају такмичарског програма одржана је најмасовнија трка ветерана и рекреативаца на 2 километра са висинском разликом +100  метара/-100 метара у којој је сјајан наступ имало десет чланова АK Апатин предвођени тренером Марианом Чегар Лукић, који су на најбољи и најпозитивнији начаин презентовали Апатин.

У женској конкуренцији трострука победа чланица  АK Апатин, у укупном пласману и у старосној категорији победила је Александра Буркановић, иза ње у циљ је ушла десетогодишња Уна Чегар, док је треће место освојила Маријана Мијатовић, потом су у циљ ушле шестогодишња Хана Чегар и Бранка Величковић (која је освојила прво место у категорији преко 40 година).

У мушкој конкуренцији одличан наступ имали су чланови АK Апатин, пласманима у самом врху, друго место у укупном пласману и друго место у категорији до 40 година заузео је Мирослав Пешић, одмах иза њега у циљ су ушао је Вања Болесников (који је освојио прво место у категорији преко 40 година) и Немања Ђурић који је освојио треће место у категорији до 40 година.

Атлетски клуб Апатин поред наступа на такмичењима активно спроводи бесплатну школу атлетике за најмлађе суграђане, који се реализују на отвореном три пута седмично или у хали Основне школе Жарко Зрењанин у случају лошег времена. Тренинзи су доступни за све заинтересоване и потпуно су бесплатни, информације у вези са тренинзима могу се добити на званичној фејсбук страници Атлетског клуба Апатин. Најмлађи апатински атлетичари предвођени тренером Бојаном Томашевићем спремају се за учешће на Пролећном митингу пријатељства који се одржава у Сремској Митровици, 25. априла 2021. године, након којег сениоре очекује наступ на Првенству Србије на 10000 метара.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs