Шеталиште дуж три највећа места у општини Кула

Miljanić

Мали Стапар свакако је познат по преводници, која је један је од драгуља индустријске баштине у Војводини. Нјена изградња датира још од 1802. године када је прављена да пропусти бродове до 500 тона носивости. Реконструкција ове преводнице се приводи крају, а вредност ове инвестиције износи 66,5 милиона динара.

Радови у овом делу кулске општине које финансирају локална самоуправа и ЈВП „Воде Војводине“, јесу радови на обнови канала од центра Куле до Малог Стапара. Тренутно је у фази изградња стазе и спуста за чамце на Малом Стапару.

Председник Привременог органа општине Кула, Дамјан Миљанић, наводи да ови радови подразумевају инвестицију у већ постојеће излетиште, надалеко популарно Куљанима и туристима из окружења. Миљанић додаје да је ово само једна од фаза које су предвиђене за реализацију у наредном периоду. Наиме, финансирањем од стране ЈВП “Вода Војводине“ и општине Кула, планира се изградња стазе од моста у Кули, прекопута ресторана Ћуприја, до дрвеног моста. Пројектна документација којом је обухваћена изградња шеталишта између два моста је сачињена, а реализација пројекта и почетак радова планирани су за другу половину ове године.

Миљанић истиче да се финансирање ове инвестиције врши од стране Светске банке и општине Кула. Такође ће се изградити и шеталиште од дрвеног моста у Кули до уласка у Црвенку и тиме ће бити комплетирана шеталишна стаза поред канала у дужини од 10 километара. Миљанић закључује да је у фази израде пројектна документација за стазу од Црвенке до Сивца, којом ће се спојити са Малим Стапаром.

Циљ ових радова је спајање три највећа насељена места шеталишном стазом како би се као капитална инвестиција добила једна туристичка и спортска дестинација.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs