Шеф кинеске дипломатије Ванг Ји ускоро у посети Србији

Vang Ji

Кинески државни саветник и министар спољних послова Ванг Ји ће, како је саопштило министарство спољних послова Кине, од данас до петка посетити више европских земаља укључујући Србију.

Како је прецизирао портпарол Министарства спољних послова Кине Ванг Венбин, шеф кинеске дипломатије ће од 27. до 29. октобра посетити Грчку, Србију, Албанију и Италију.

Он је рекао да су Грчка, Србија, Албанија и Италија важни партнери Кине у Европи и да Кина има дубоко традиционално пријатељство са четири земље, блиску сарадњу у различитим областима и плодну сарадњу у заједничкој изградњи “Појаса и пута”.

Посета државног саветника и министра спољних послова Ванг Јиа у потпуности показује позитивну вољу Кине да консолидује билатерално пријатељство са четири земље, те да продуби сарадњу измеду Кине и земаља Централне и Истоцне Европе, као и да промовише здрав и стабилан развој односа измеду Кине и ЕУ, преноси Међународни кинески радио.

“Кина је вољна да сарадује са четири земље на промовисању континуираног унапређења билатералних односа, пружању већег подстицаја сарадњи Кине и земаља Централне и Истоцне Европе и развоју односа Кине и ЕУ и убризгавању позитивне енергије у одбрану мултилатерализма и међународне правичности и правде”, нагласио је кинески портпарол.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије