Школе из кулске општине успешне на манифестацији „Дани едукативности младих предузетника”

Протеклих дана у Сомбору је одржана манифестација „Дани едукативности младих предузетника”, у организацији Савеза проналазача Србије, коју су, између осталих, подржали Министарство омладине и спорта и Покрајински секретаријат за образовање.

На такмичењу су учествовали ученици 8. разреда основне и 1. разреда средње школе, а као представници општине Кула учествовале су екипе ученика и наставника из Основне и средње школе са домом ученика „Петро Кузмјак” из Руског Крстура, ОШ „Петефи бригада” из Куле, Економско трговинске школе из Куле и ОШ „Вук Караџић“ из Црвенке. Основну школу „Вук Караџић“ из Црвенке представљала је екипа у саставу: Михаило Радуловић, Александар Адамовић, Милица Дамјановић, Александра Бенић и Лазар Бенић, а водила их је наставница Јелена Керекеш. Основну школу „Петефи бригада“ из Куле представљала је екипа у саставу: Мартина Гонцлик, Леон Бајаи и Патрик Хубер, на челу са наставницом Лидијом Бачић. Основна и средња школа са домом ученика „Петро Кузмјак” из Руског Крстура представила се са две екипе у следећем саставу: Анита Чизмар, Емина Бики, Матеја Папуга, Елена Шомођи, а водила их је наставница Лидија Пашо и Андреја Нађ, Лора Новаковић, Анамарија Малацко, Глоријан Штрангар, на челу са професорицом Терезом Катоном, док се Економско трговинска школа из Куле представила са екипом у саставу: Ања Игњатов, Милица Бјекић, Уна Бајат, Маја Гроздић, а предводила их је професорица Славка Ловренчић.

У уторак , 14. септембра 2021. године одржане су радионице о изради бизнис плана и значају предузетништва код младих, а у  четвртак , 16. септембра 2021. године одржана је финална манифестација у свечаној сали Градске куће у Сомбору. Тимови су презентовали своје пословне идеје у виду бизнис плана који су самостално израђивали и осмишљавали.

Ученици Гимназије „Петро Кузмјак“ из Руског Крстура као и ОШ „Петефи бригада“ из Куле  освојили су 3. место, док је ученик Михајло Радуловић из ОШ „Вук Караџић“ из Црвенке освојио Повељу за најбољег беседничара. Том приликом, председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу додељено је посебно признање за допринос и подршку одржавању манифестације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs