Шта су агенти ФБИ узели из Трампове куће

Zaplenjeni dokumenti

Агенти Еф-Би-Аја који су ове недеље претресли кућу бившег председника САД Доналда Трампа у Мар-а-Лагу на Флориди узели су 11 комплета поверљивих докумената, укључујући неке означене као строго поверљиве, саопштило је америчко Министарство правде. У овом министарству сумњају да је прекршио Закон о шпијунажи.

Министарство правде је саопштило америчком судији Брусу Рејнхарту у свом захтеву за издавање налога да има вероватан разлог да верује да је Трамп прекршио Закон о шпијунажи, савезни закон који забрањује поседовање или пренос информација о националној одбрани.

Према писању Волстрит џорналаФБИ је са имања Мар-а-Лаго однео 20 кутија у којима су били документи, фото-албуми, руком писана порука и извршно одобрење за помиловање Трамповог савезника Роџера Стона.

На попису заплењених ствари су и информације о председнику Француске, пише лист, али није јасно да ли се ради о актуелном шефу државе Емануелу Макрону.

Попис докумената на седам страница укључује и налог за претрес ФБИ-ју који је одобрио судија Брус Рејнхарт.

Откриће да је Трамп имао документе означене као „строго поверљиве“ могло би за њега створити велику правну опасност.

Трамп је раније данас одбацио писање Вашингтон поста у којем се тврди да је ФБИ у Мар-а-Лагу тражио „строго поверљиве“ документе везане за нуклеарно наоружање.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs