Шумски пожар у Шпанији захватио воз – најмање 20 повређених, људи искакали кроз прозоре

Пожар

Најмање 20 путника задобило је опекотине и друге повреде, од којих њих троје теже, након што су искочили из воза који је захватио шумски пожар у близини Кастељона на североистоку Шпаније

Воз са 48 путника, који је на саобраћао из Сагунта у провинцији Валенсији, за Сарагосу, зауставио се због пожара.

Машиновођа који је приметио да се пожар шири ка композицији, зауставио је воз и покушао да се врати назад. Одређени број путника, у страху да ће пожар захватити воз отворио је врата и разбио прозоре у покушају да искочи из воза, након чега су ватра и дим ушли у вагон.

“Када су видели да су опкољени ватром, вратили су се у воз и неколико њих је задобило опекотине”, рекао је портпарол шпанске железничке компаније “Ренфе”.

Већина путника је осетила последице дима, а три особе су добиле озбиљне опекотине. Двоје са најтежим опекотинама, међу њима и 58-годишња жена, евакуисано је хеликоптером, док су остали, међу којима је и девојчица од око 10 година, пребачени су у оближње болнице, саопштено је из хитне службе.

Воз, са 48 путника, стао је и пре него што је машиновођа успео да се удаљи од пожара, неколико путника је разбило прозоре и побегло на шине.

Председник Валенсије Ксимо Пуиг рекао је да је више од 1.000 људи евакуисано из својих домова пошто је јак ветар распламсао ватру у Бејису у Валенсији, додајући да су два ватрогасца такође задобила опекотине.

Валенсија је последњи регион Шпаније у коме су забележени велики шумски пожари, који су до сада уништили десетине хиљада хектара земљишта, а на њиховом гашењу учествује више дестина авиона и хеликоптера.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs