Ђацима генерације основних и средњих школа једнократне новчане награде

Gradsko veće Grada Sombora

Градско веће Града Сомбора одржало је данас 158. седницу, на чијем Дневном реду се нашло 17 тачака.
У оквиру финансијских питања, Градско веће одобрило је да се ђацима генерације основних и средњих школа са територије Града доделе једнократне новчане награде. У школској 2022/2023. години награђује се седамнаест ученика генерације основних школа и осам ученика генерације средњих школа. Награда за сваког ђака генерације основне школе износи 30.000,00 динара, док је износ једнократне новчане награде за сваког ученика средње школе 40.000,00 динара. Град Сомбор је ове године обезбедио веће новчане награде за ђаке генерације у циљу подршке и подстицања још бољих резултата у даљем школовању. У школској 2021/2022. години, награда за сваког ђака генерације основне школе са територије Града Сомбора износила је 20.000,00 динара, док је за ученике средњих школа износила 30.000,00 динара.
Такође, у оквиру финансијских питања, одобрен је предлог за финансирање трошкова котизације, у износу од 36.000,00 динара, за учешће ученика Гимназије „Вељко Петровић“ Сомбор на Европској географској олимпијади. Поменуто такмичење одржаће се у Београду и трајаће од 24. до 30. јуна 2023. године.
На 158. седници, Градско веће утврдило је Предлог Локалног акционог плана за родну равноправност града Сомбора за период 2023 – 2025. године, који ће се наћи пред одборницима на некој од наредних седница Скупштине. Остварење родне равноправности је једно од кључних питања развоја друштва и локалне заједнице, јер омогућава адекватно и потпуно коришћење како мушких, тако и женских људских ресурса и доприноси квалитетнијем животу у локалној заједници. Локални акциони план намењен је локалној управи града Сомбора како би се имплементирала начела и обавезе преузете потписивањем Европске повеље за равноправност жена и мушкараца на локалном нивоу, али и национални нормативни и стратешки оквир. Овим планом су предвиђена системска решења која ће омогућити континуирану процену јавних политика и потреба грађанки, а тиме и одговарати на њихове потребе и уважавати њихове интересе.
Чланови Већа утврдили су Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта Града Сомбора за 2023. годину и упутило га на разматрање и усвајање одборницима Скупштине Града Сомбора на наредној седници..

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs