Ђедовић: Новац за три пута више енергетски угрожених купаца

Đedović

Министарка енергетике и рударства Дубравка Ђедовић изјавила је данас да је у буџету од ове године опредељен троструко већи износ средстава за енергетски угрожене купце него претходних година.

“То би требало да помогне да 190.000 енергетски угрожених купаца да измире своје рачуне за гас, струју или грејање. То представља три пута више грађана него претходних година. Апелујем на грађане да провере да ли имају могућност да остваре то право у локалној самоуправи, веома брзо га остваре и остваре могућност да већ од следећег месеца плаћају рачуне и до 50 одсто умањене”, рекла је Ђедовић на седници Скупштине Србије одговарајући на питање посланика Ила Михајловског из ПУПС-а.

Додала је да је то свеобухватна активност коју спроводи Влада Србије да помогне угроженим грађанима који не могу или имају потешкоћа да измире своје рачуне, а у оквиру којих могу бити и пензионери.

“Проширили смо критеријуме за грађане који могу да стекну тај статус па ту може да уђе, према проширеним критеријумима, и већи број сеоских домаћинстава. Овим програмом обухваћена су и домаћинства који су корисници социјалне новчане помоћи, дечји додатак, корисницни увећаног додатка за туђу негу и помоћ и да лица из те категорије аутоматски остварују тај статус само ако предају захтев надлежном органу у јединици локалне самоуправе”, рекла је Ђедовић.

Додала је да су повезани и са Министарством за рад да би кроз социјалне карте могли да убрзају тај процес.

Куга створена за авантуру, долази са уштедом од 3.900е, испоруку одмах и 5 година гаранције.
“Ми из месеца из месеца видимо да се број грађана који користе ову помоћ повећава”, рекла је Ђедовић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs