Ђорђевић: „Радимо на трансформацији Поште Србије у акционарско друштво.“

Đorđević

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђoрђевић изјавио је да су току припреме за трансформацију у акционарско друштво, и да се радна група бави оптимизацијом свих пословних процеса Поште.

„Влада Србије је основала радну групу која ради заједно са нама, пошто имамо и радне групе у оквиру Поште Србије. Ми првенствено желимо да убрзамо и рационализујемо наше пословне процесе. Потребно је да утврдимо како и у ком правцу ће ићи трансформација“, рекао је Ђорђевић Тањугу.

Он је истакао да ће поште бити отварање широм Србије у мањим местима, као и да је заједничка идеја Поште и председника Александра Вучића да у сваком месту грађанима буде доступна услуга поште.

„Да пробамо да пружимо услуге нашим грађанима како би они остали. Нама је идеја да у сваком селу које има 500 и више становника постоји нека врста `хаба`. Ту ће бити поред Поште Србије и Дунав осигурање, Телеком Србија и Поштанска штедионица и фактички да пружимо нашим грађанима да на једном месту могу да одраде све”, рекао је Ђорђевић.

То ће отворити и нова радна места, додао је он и истакао да ће на тај начин додатно мотивисатиу људе да остану да живе и раде у тим мањим местима.

Ђорђевић је казао да је разговарао и са министром унутрашњих послова Братиславом Гашићем, са идејом да се примени искуство неких других земаља и Пошти повере одређене послове МУП-а.

“Обзиром да је и Пошта држава, идеја је да МУП Србије део својих запослених пребаци тамо где су потребни за оперативне послове и смањи администрацију на шалтерима, тако да одређене шалтерске послове препусте Пошти Србије”, објаснио је Ђорђевић.

Како је рекао, с обзиром на то да Пошта Србије има 1.534 локације, а можда и више, она има могућност да се све оно што је везано за пасоше, личне карте, продужења возачке дозволе, обавља у Пошти Србије, као и да буде потпуно сигурно.

Што се тиче броја пошти које је планирано да буду отворене широм земље, Ђорђевић каже да се тренутно ради на рационализацији и категоризацији пошти, те да ће накнадо бити познато о ком броју је реч, зависно од потреба.

“Правимо неколико категорија пошта – првог, другог, трећег, петог, шестог, седмог реда. То ће јасно показати како ће да изгледају, које послове да обављају, и за који број становника. Рецимо, да немамо упавнике у три мале поште које су на километар удаљене једна од друге. Идеја је да имамо једног који ће да покрије све три, да уштедимо људе, а да онда те људе искористимо за отварање других пошти“, рекао је Ђорђевић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs