Јавни позиви за запошљавање општине Оџаци и Националне службе за запошљавање

Laptop

Општина Оџаци и НСЗ су, у складу са Локалним акционим планом запошљавања, расписали Јавне позиве за текућу годину.

Што се тиче Јавног позива незапосленим лицима, за доделу субвенција за самозапошљавање, он је намењен незапосленима који су у евиденцији НСЗ Оџаци. Једнократна субвенција додељује се у циљу оснивања радње, задруге или другог облика предузетништва и износи 300.000 динара, тј. 330.000 за особе са инвалидитетом. Позив је отворен до 16. јуна ове године.

Даље, отворен је и Јавни позив за доделу субвенција за запошљавање незапослених из категорије теже запошљивих. Одобрава се послодавцима из приватног сектора, једнократни износ је 225.000 по кориснику, односно 270.000 ако је лице са инвалидитетом. Позив је отворен до 31. августа ове године.

Потом, расписан је и Јавни позив за реализацију стручне праксе, која подразумева стручно оспособљавање за самосталан рад у струци, за незапослена лица. Ова пракса се спроводи без заснивања радног односа, а приоритетне групе су Роми и особе са инвалидитетом. Позив је отворен до 31. августа, односно до утрошка средстава која су на располагању за ову меру.

Такође, током ове године реализује се Конкурс за јавне радове, на којима се ангажују незапослени са евиденције НСЗ и то из категорија теже запошљивих лица, као и лица у стању социјалне потребе. Радови ће се спроводити на територији оџачке општине, а приоритетна су лица која до сада нису била ангажована на јавним радовима. Рок за подношење пријава је 31. мај ове године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs