Јерусалим: У сукобима са полицијом повређено 17 Палестинаца

Palestina

Израелска полиција данас је ушла у комплекс џамије Ал-Акса у Старом граду, у Јерусалиму, како би обезбедила пут јеврејским посетиоцима до светиња, што је изазвало сукобе у којима је рањено 17 Палестинаца, навели су палестински медицински радници.
Полиција је саопштила да је ушла у комплекс како би олакшала рутинску посету Јеврејима, пренео је АП.

Навела је и да су Палестинци гомилали камење и поставили баријере у очекивању насиља.

Омер Барлев, израелски министар задужен за полицију, рекао је да је важно обезбедитии слободу вероисповести, али да неће правити компромисе када дође до насиља и терора.

Палестинци су саопштили да је дошло до кратких сукоба са израелском полицијом испред комплекса џамије, док израелска полиција наводи да су Палестинци гађали аутобусе испред Старог града.

Медицински радници су казали да је пет особа које су се налазиле у аутобусима збринуто са лакшим повредама.

Медицинска служба Палестинског Црвеног полумесеца саопштила је да је рањено 17 Палестинаца, од којих је петоро хоспитализовано.

Израелска полиција навела је да је девет особа ухапшено.

Према наводима сведока, полиција се повукла.

Израелски премијер Нафтали Бенет наредио је да се осигура додатно обезбеђење јавних аутобуса који иду до Старог града након процене ситуације са највишим одбрамбеним званичницима.

„Радимо на смиривању ствари с једне стране, и предузимамо енергичне акције против насилних појединаца с друге“, рекао је он.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.