Јесења акција уређења Сонте

Jesenje uređenje

На иницијативу мештана, локална самоуправа у сарадњи са месним заједницама и ЈКП „Наш дом” Апатин спроводи велику акцију, која има за циљ да се реше сви комунални захтеви које су суграђани предлагали.
Након што је прошле недеље велика акција спроведена у Свилојеву, од понедељка су кренули радови у Сонти. Приоритет је добило уређење сеоског гробља, након чега се кренуло у заравњавање депоније. Поред још неколицине интервенција пријављених на различитим локацијама у селу, у склопу исте акције планирано је и пошумљавање излетишта „Бара“.
„Уређивање села је важно како би се одржала равнотежа између урбаних и руралних подручја, подржала одрживост заједница и допринела општем економском и друштвеном развоју. Сонта је у претходном периоду добила модерно реновирану предшколску установу, док смо пијацу изместили и направили на новом, безбеднијем месту, а најзначајније саобраћајнице за село су добиле асфалт. Са сличним примерима добре праксе ћемо наставити и у наредном периоду не само у Сонти, већ и у осталим селима апатинске општине“, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs