Још шест породица из општине Кула добило средства за куповину куће на селу

Kula

У просторијама Министарства за бригу о селу потписано је још шест уговора за куповину куће на селу. Кућу на поклон у сеоским срединама општине Кула добили су брачни парови: Олга Никшић и Марко Никшић из Липара, Катарина Русковски и Дејан Русковски из Руског Крстура, Драгана Васиљевић и Ненад Васиљевић из Црвенке, као и млади пољопривредници Стефан Вујичић из Липара и Игор Пухар из Зрењанина, који је одлучио да купи кућу у Липару и Смиљана Мојсин, самохрани родитељ.  

Новац је додељен према Уредби о утврђивању програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2021. годину.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић је рекао да су средства Министарства за бригу о селу карика у напорима локалних самоуправа да оживе и развијају села и унапреде квалитет живота у њима.

  • Морамо да мотивишемо људе да се врате на село и да ту заснивају своје породице. Овај пројекат је јасан показатељ решености Владе да развоја села и да их оживи, јер су она наш велики потенцијал и богатство, рекао је председник Миљанић.

Процена Министарства за бригу о селу је да у селима има 200.000 празних кућа.

Овим програмом, подсећају у министарству, предвиђена је додела бесповратних средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику или пољопривредници који имају мање од 45 година живота за куповину сеоске куће са окућницом. Та кућа може да се налази на територији свих насељених места Републике Србије, изузев у градским и општинским седиштима и приградским насељима.

  • Интересовање је велико, пријаве свакодневно стижу, средства се додељују по редоследу пристиглих пријава до утрошка средстава опредељених за ову намену, а најкасније до 1. новембра 2021. године, подсећају у Министарству за бригу о селу.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије