Још 100 бесплатних ауто-седишта за најмлађе Сомборце

Пету годину за редом, Савет за безбедност саобраћаја Града Сомбора дарује ауто-седишта родитељима најмлађих. Раније овог месеца, Град је поделио првих 100 седишта, а данас је подељено других 100 ауто-седишта за бебе. 

  • Савет за безбедност саобраћаја је заузео такав став да се води рачуна о томе да повећамо безбедност у саобраћају, како од вртића тако до почетника, односно деце која иду у школу, рекао је Лука Милановић из Савета за безбедност саобраћаја. 

Милановић је додао да је Сомбор један од водећих градова у Србији који ради на побољшању безбедности најмлађих у саобраћају.

  • Углавном ћемо радити на едукацији од предшколског узраста, чак ћемо увести и у средњим школама повећање безбедности, како би смањили број несрећа које нам се дешавају, истакао је Лука Милановић. 

Сем за куповину ауто-седишта, Савет за безбедност Града Сомбора издваја средства у износу од милион динара и за куповину седишта за најмлађе, намењене вожњи бицикала. Јавни позив и пријаве за добијање бесплатних седишта за бицикле се очекује у мају.

Сва средства се издвајају из казни несавесних возача.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије