Још 12 кућа на селу за породице са територије Града Сомбора

Kuće na selu Sombor

По Јавном конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом за 2023. годину, расписаном од стране Министарства за бригу о селу, а Град Сомбор утврдио испуњеност услова Конкурса прописаних Уредбом, 12 корисника ових средстава потписали су Уговор у ресорном Министарству.
Дарко Смиљанић, члан Градског већа за област социјалне заштите, је у Београду, испред локалне самоуправе био потписник Уговора, док су корисници ових средстава, који су се својим потписом и званично определили за живот на селу, следећи: Бојана Илић и Никола Елек за кућу у селу Станишић, Милица и Стефан Попић такође Станишић, Зоран Славнић – Стапар, Сандра и Берталан Баги – Светозар Милетић, Борис Јовић – Станишић, Зорица и Предраг Рапаић – Колут, Марија и Сава Крстић – Стапар, Драгана и Борис Пујин – Светозар Милетић, Борка Стојановић и Немања Бањанац – Стапар, Кристина и Маринко Мачковић – Светозар Милетић, Моника и Балинт Тако – Чонопља, Јелена и Антун Правдић – Светозар Милетић.
Смиљанић је овим поводом изразио захвалност Министарству за бригу о селу које још од 2021. године до данас, додељује бесповратна средства за куповину, до сада чак 108 сеоских кућа на територији Града Сомбора и тиме подстиче останак људи на селу, те све предности и могућности које оно нуди, како за младе брачне парове, децу, тако и за самохране родитеље.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs