Џонсон се спрема да постане бивши – камиони за селидбу и кутије испред Даунинг стрита 10

selidba

Одлазећи британски премијер Борис Џонсон убрзано се спрема да напусти функцију, судећи према камионима за селидбу и спакованим картонским кутијама испред Даунинг стрита 10.

Три недеље пре именовања наследника Бориса Џонсона, камиони за селидбу већ су примећени у Даунинг стриту 10 – испред званичне резиденције и канцеларије британског премијера.

Док део јавности критикује Џонсона због дугог одсуства у време када се земља суочава са све већом рецесијом и тешком сушом, Џонсон је у недељу примећен у једном супермаркету, у близини Атине.

Пре Грчке, одлазећи британски премијер је са супругом био на одмору и у Словенији, па су их мештани у Језерском видели како возе бицикл и шетају.

Борис Џонсон је почетком јула поднео оставку на место лидера Конзервaтивне партије, али је одлучио да ће остати на функцији премијера до избор новог лидера странке.

Чека се име наследника

Коначни резултати унутарпартијских избора и име Џонсоновог наследника биће познато 5. септембра.

Међу осам кандидата, колико их је било на почетку трке за Џонсоновог наследника, гласовима торијевских посланика, у финални круг избора пласирали су се британски министар финансија Риши Сунак и министарка иностраних послова Лиз Трас.

Након низа окупљања широм земље током лета, када су два најјача кандидата изнела своје планове, чланови странке ће гласањем путем поште изабрати победника.

Док Сунак обећава фискалну опрезност, Трас је предложила моментално смањење пореза на зараде и пореза у привреди.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs