(ВИДЕО) Велимир Бојовић и Нора Тркља Боца победници 42. Сомборског Интерспорт полумаратона

Start

42. издање Сомборског полумаратона одржано је у недељу на главној улици у Сомбору. Преко 800 такмичара трчало је трке на 7 км, штафете 3 x 7 км као и полумаратон у дужини од 21,1 км.

Организатор најстарије трке овог типа у Србији АРК Сомаратон, је као и увек одлично припремио стазу која је била измењена у односу на претходне године, те је акценат бачен на трчање кроз Парк хероја.

А податак да је више од 200 сомборских тркача узело учешће у овогодишњем полумаратону је велико достигнуће: “Доста лепих и звучних имена данас, али свакако јесте победа 200 локалних тркача, четрвртина трке је практично из Сомбора и околних места и то је победа данашњег дана апсолутно“, рекао је Дамир Марковић председник АРК „Сомаратон“.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)


Велики број Сомбораца је дошао да подржи маратонце који су остварили одличне резултате, а победник у мушкој конкуренцији на 21 км Велимир Бојовић истиче прилично тешке услове на трци:“Данас доста спарно, тешко за трчање и другом делу стазе онако губите доста енергије али без обзира, резултату се у зубе не гледа кад се победи“.

Нора Тркља Боца, победница у женској конкуренцији полумаратона истиче сјајну организацију и одличну стазу:“Стаза је супер, мени се увек допада да трчим кроз Сомбор, некако је онако типична улична трка уз пуно подршке са стране а то је нама тркачима најважније“.

Као и сваке године иза ове трке стао је и Град Сомбор, који је препознао важност и значај Сомборског полумаратона за промоцију нашег града, а трку је званично отворио градоначелник Антонио Ратковић: “Захвалио бих се организаторима што су ове године, водећи се жељом да такмичарима што више покажу лепоте Града Сомбора, да што више трка буде у центру града, а трчаће се први пут и кроз Парк хероја“, рекао је Ратковић.

Већ по традицији, увод у главни догађај, трку на 21 км била је и Трка пужића, у којој су се најмлађи становници нашег града такмичили и освојили своје прве медаље, а награде најуспешнијима између осталих, доделио је и градоначелик Сомбора Антонио Ратковић.

42. Сомборски Интерспорт полумаратон организовао је АРК „Сомаратон“ у генералном партнерству са Интерспорт Србија , уз подршку Града Сомбора, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, јавних комуналних предузећа, Црвеног крста Сомбор, Полицијске управе Сомбор, као и приватних предузећа и спонзора.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs