18 милиона динара за обнову Реформатске хришћанске цркве у Сивцу

Potpisivanje ugovora

Након елементарних непогода које су у јулу задесиле север Србије, Покрајинска влада брзо је одреаговала, те су у присуству Драгане Милошевић, покрајинске секретарке за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, уручени уговори о санацији штете за 69 оштећених верских објеката на територији АП Војводине, у укупном износу од 101,7 милиона динара.
Доделом средстава у износу од 101,7 милиона динара биће санирана оштећења на верским објектима у Новом Саду, Бачкој Паланци, Руми, Сомбору, Старој Пазови, Шиду, Сремској Митровици, Опову, Оџацима, Панчеву, Ковачици, Зрењанину, Сечњу, Вршцу, Иригу, Беочину и Кули. Додељена средства биће усмерена за санацију кровова, олука, прозора, звоника, громобрана и за друге грађевинске радове и поправке.
Када је реч о општини Кула, Покрајинска влада је за санацију и реконструкцију торња на Реформатској хришћанској цркви у Сивцу определила 18 милиона динара. Остатак средстава, неопходних за реализацију пројекта, биће опредељено из буџета Општине Кула. Конкурс и избор извођача радова вршиће црквена општина, путем јавне набавке.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs