18 породица већ постало поносни власник дома

Ugovori

Снезана и Радивој Козарев су само један од младих брачних парова који су остварили свој сан о осамостаљену, путем Програма доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, а поред њих то исто је остварило још 17 породица. О свом искуству у поступку приликом учешћа у овом програму, Снежана износи само похвале.

-Наша прича је класична прича супружника који живе у заједничком домаћинству са супруговим оцем, братом, снајом, децом, и ми функционише тако већ отприлике десетак година. Лепо се слажемо, допуњујемо, али је логично и да породица има жељу да се осамостали и да се одвоји. Ту се супруг Радивој и ја одлучујемо за нови почетак. Сасвим случајно смо сазнали да се ова кућа продаје, убрзо затим се Конкурс отворио, тако да се све некако брзо издешавало и ја искрена да будем нисам уопште очекивала да ће нам средства бити додељена, с обзиром да је Конкурс на републичком нивоу и да је велики број пријава – рекла је Снежана.

Министарство за бригу о селу спроводи програм у сарадњи са јединицама локалне самоуправе које су задужене да врше процену тржишне вредности и проверавају да ли су регулисани имовинско-правни односи те непокретности. У свом том процесу, кључна је улога задужених у локалној самоуправи, како би заинтересовани брачни парови прикупили потребну документацију на време.

– Општинска управа је одиграла велику улогу, били су кључни фактор у прикупљању комплетне документације, посебно Марко Перишић и наравно председник општине Горан Николић, од којих смо имали велику помоћ и подршку. Процедура је била поприлично једноставна, доста упроштено, што је много олакшало комплетан поступак. Мислим да не би ни пристали да улазимо у комплетну конкурсну процедуру да није тако, по службеној дужности су управе достављале документацију, тако да могу рећи да су у општини реаговали брзо, ми смо брзо прикупили документацију и све се одиграло у неколико корака. Кроз неких пар недеља смо већ добили одговор од Министарства да је наша пријава прошла комисију и на наше изненађење и срећу неизмерну, та средства су нам и брзо легла – истакла је Снежана.

Снежанину радост и срећу због добијања сопственог дома дели и Марко Перишић из Канцеларије за локални економски развој у Оџацима, који додаје да је ове године поднет велики број пријава и да је број одобрених такође велики, а да је највише интересовања било за куће у Бачком Брестовцу и Бачком Грачацу, као и Каравукову.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије