24 милиона динара за Омладински центар у Сомбору

Antonio Ratković

Данас је у Министарству туризма и омладине уприличена додела Уговора за успостављање омладинских центара.
Граду Сомбору су за реализацију пројекта успостављања Омладинског центра додељена средства у износу од 24 милиона динара, а потписивању Уговора, присуствовао је градоначелник, Антонио Ратковић.
У простору реновираног Омладинског центра биће смештена Канцеларија за младе, као и невладине организације усмерене на рад са децом и омладином.
Програми који ће удружења спроводити у Омладинском центру биће засновани на методама неформалног образовања, на принципима и стандардима који доприносе високом нивоу квалитета рада, што за крајњи циљ и резултат има пружање адекватне едукације и подршке деци и младима, као примарним циљним групама организације.
Поред тога, тежиће се унапређењу знања, вештина, способности и квалитета слободног времена деце и младих кроз различите видове васпитно- образовних активности и волонтерског учешћа младих, унапређењу знања и вештина које путем формалног и неформалног образовања доприносе томе да млади буду конкурентнији на тржишту рада, унапређењу личног и социјалног развоја младих путем пружања континуиране подршке и праћења младих кроз различите видове неформално-образовних активности.
Министарство је закључило уговоре и са градовима Ниш, Суботица и Нови Пазар.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.