800 од 3.300 туриста на крузеру заражено короном: Аустралија се спрема за прихват брода! Чека се долазак у луку Сиднеј

Kruzer

Аустралија се спрема за долазак брода за крстарење. Ништа посебно да на броду није било 800 људи заражених вирусом цовид-19. Брод за крстарење Мајестиц Принцесс прима више од четири хиљаде путника и чланова посаде.

Наводи се да је неколико стотина људи заражено вирусом на путничком броду у Аустралији. Канал 9Невс је у петак пренео да је 800 путника и чланова посаде на броду „Мажестик принцеза” заражено.

Принцесс Цруисес је потврдио избијање, али у почетку није дао тачан број. Аустралијски медији јављају да се на броду налази 3.300 путника и 1.300 чланова посаде.

 

 


„Путници имају само благе симптоме или су асимптоматски и изоловани су у својим кабинама“, пренели су аустралијски медији речи представника бродарске компаније. Сви незаражени путници носили су заштитне маске, а члановима посаде наређено је да носе пуну заштитну опрему.

Очекује се да ће луксузни брод пристати у Сиднеју у суботу рано ујутро. „Иако је влада рекла да морамо да живимо са ковидом, и даље је забрињавајуће да ће 800 људи који су били позитивни на корона вирус изаћи на обалу“, рекао је репортер 9Невса.

Интензивна је сарадња и са медицинским службама у Сиднеју у погледу организације безбедног преузимања путника.

То је највећа епидемија откако је брод за крстарење Руби Принцесс стигао у Сиднеј пре две године са неколико стотина заражених путника на њему. Од њих 28 је умрло од Цовид-19, што је навело владу да истражи и поднесе групну тужбу против оператера брода, пренео је Гардијан.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs