ЕКСКЛУЗИВНО! БАБКЕН СИМОЊАН: У Сребреници НИЈЕ било ГЕНОЦИДА!

Anatomija obmane

Угледни јерменски књижевник, преводилац и универзитетски професор Бабкен Симоњан упоредио је страдање јерменског и српског народа и говорио је о покушају тоталног истребљења који је спроведен над ова два народа.

Професор Бабкен Симоњан из Јеревана у ексклузивном интервјуу рађеном за потребе снимања документарног филма “Анатомија обмана: Сребреница“, у продукцији Центра за друштвену стабилност, навео је да је током историје извршен геноцид над српским и јерменским народом, као и да су Срби протерани са својих вековних огњишта, током акције Олуја на простору Хрватске, као и из јужне српске покрајине Косово и Метохије.

Видео можете погледати ОВДЕ.

Истакао је да Муслимани данас у Босни и Херцеговини чине више од 50% укупног становништва, те узевши ту чињеницу у обзир не може бити говора о геноцидној намери, нити о геноциду у Сребреници.

Шта представља Велики злочин?

Геноцид над Јерменима, у јерменској историографији познат и као Велики злочин, представља систематско и континуирано етничко чишћење, протеривање и масовна убиства извршена над припадницима јерменског народа на подручју Османског царства током Првог светског рата.

Према различитим проценама, од 800.000 до 1.500.000 припадника јерменског народа је убијено током Великог злочина.

Подсећамо, на ову тему се већ огласио један од највећих светских ауторитета везано за питање геноцида и холокауста Јехуда Бауер који је такође изјавио да у Сребреници није био геноцид.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.