HERE Technologies почиње мапирање Србије у 3D технологији – Помоћ високоаутономним возилима и рутирању возача

Auto

HERE Technologies, светски лидер у услугама дигиталног мапирања и локацијских сервиса, од овог пролећа ће мапирати делове Србије високо прецизном тродимензионалном (3D) технологијом као део напора да понуди најнапредније мапе света, саопштила је та компанија.

HERE је, како се наводи, отворена платформа која сакупља прецизне податке о путевима и прикупља панорамске снимке на нивоу улица користећи напредну технологију за снимање и обраду ових података, уз поштовање и заштиту приватности, са циљем помоћи градовима да управљају својом инфраструктуром и подршке фирмама у оптимизацији употребе својих средстава, па до безбедног рутирања возача до њиховог одредишта.

Компанија планира да вози улицама Србије од марта до септембра 2022. године, користећи аутомобил опремљен најсавременијом технологијом за снимање високо прецизних података о путевима, укључујући вертикалну и хоризонталну саобраћајну сигнализацију. Јасно обележен HERE аутомобил ће такође снимити 3D и панорамске снимке улица, као и тачке интереса као што су продавнице, бензинске пумпе и ресторани.

Информације ће се користити у изради богатих и детаљних мапа Србије дизајнираних да подрже високоаутономна возила и друге напредне услуге које побољшавају безбедност на путевима, смањују загушења у саобраћају и омогућавају људима да се лакше крећу градским подручјима, наводи се у саопштењу.

Додаје се да се читав поступак снимања одвија без заустављања и утицаја на нормалан ток саобраћаја.

– Сакупљени панорамски снимци улица се чувају најпре у возилу, а касније преносе у криптованом облику и чувају у сигурном објекту. Снимци се даље обрађују коришћењем напредних алгоритама за откривање и замагљивање лица и регистарских таблица. Панорамски снимци се објављују тек када су лица и бројеви регистарских таблица замагљени – истиче HERE у саопштењу за медије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије