Kолекција дигиталних радова Бојане Бојовић Милошевић до 15. маја у Малој галерији КЦ ,,Лаза Костић”

У Малој галерији Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор сви љубитељи уметности до 15. маја могу погледати нову актуелну изложбу “Варијације 2.0” Бојане Бојовић Милошевић.

Kолекција дигиталних радова под називом “Варијације 2.0” настала је током 2020. и 2021. године. Истраживање у овој области ауторка је започела као одговор на стање изолације током 2020. године, када је живот стављен у егзистенцијалну матрицу понављања лишену друштвених потреба појединца. Мотиви су лишени атмосфере и присуства човека, сведени на основне геометријске облике који граде слику. У овом концепту сударају се две сфере интересовања – фотографија и дизајн, као спој два правца ауторкине каријере; професионалне и уметничке. У уметничком поступку ауторка комбинује графику, фотографију, дизајн и компјутерски генерисану слику. Радови представљају визуелну игру позадина на којима се репетитивно нижу геометријски облици, сагледани кроз стаклене, провидне објекте различитих форми и дебљина, чиме се креирају занимљиве закривљене форме, поигравајући се мотивима оптичке уметности.

Биографија уметнице

Бојана Бојовић Милошевић (1978. Бор), дипломирала 2001. године на Факултету примењених уметности у Београду на групи за Примењену графику, катедра за Фотографију у класи професора Бранимира Kарановића. Магистрирала 2010. године на Интердисциплинарним студијама Универзитета уметности у Београду на групи за Дигиталну уметност. Докторске уметничке студије на Факултету примењених уметности у Београду уписује 2019. године. Члан је УЛУПУДС-а од 2008. године.

Професионални рад започиње по завршетку основних студија у Средњој школи за дизајн у Београду, где предаје Фотографију и Графику књиге. У периоду од 2007. до 2017. године је запослена у маркетиншким агенцијама БЦА Мосаиц и НеwОне адвертисинг на позицији графичког дизајнера и арт директора. Од октобра 2017. године запослена је у Високој школи ликовних и примењених уметности струковних студија у Београду у звању предавача за области Фотографија и Графички дизајн. Стални је сарадник агенције Фабрика Снова, Магазина за уметност и културу Зенит и САЕ Института. Паралелно са професионалном праксом, бави се уметничком фотографијом. Иза себе има многе самосталне изложбе, такође је излагала на бројним колективним изложбама и фестивалима у земљи и иностранству.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије