Kонкурси за женско предузетништво и организовање манифестација у Војводини

Žena

Покрајински секретаријат за привреду и туризам објавио је два нова јавна конкурса, за женско прдузетништво и организовање манифестација у областима привреде и туризма у укупном износу од 70 милиона динара.

  • Ово су  веома важни конкурси. Статистички подаци показују да још нисмо достигли 50 одсто удела жена у власничкој структури привредних друштава. Он износи око 30 одсто на републичком нивоу, а нешто мање на покрајинском, па је стога веома важна подршка предузетницама. У одабиру кандидаткиња водићемо рачуна и о томе колико жена запошљавају. Максималан износ по субвенцији је 400.000 динара, а износи су подељени по наменама, рекао је Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам.

Секретаријат ће конкурсом за женско предузетништво пласирати укупно 20 милиона динара и то по принципу рефундације, а средства су намењена за субвенционисање трошкова за набавку машина или опреме, рачунарске опреме, софтвера или услуга у 2021. години.

Право учешћа на конкурсу имају привредна друштва и предузетнице са седиштем или регистрованом пословном јединицом на територији АП Војводине, уписани у регистар АПР-а најкасније 30. децембра 2019. године

Средства конкурса у области туризма намењене манифестацијама, у укупном износу од 50 милиона динара,  предвиђена  су за оне које ће се одржати или су, пак, већ одржане од 2. новембра 2020. до 1. новембра 2021. године. Право учешћа имају удружења грађана и друге непрофитне организације уписане у регистар АПР-а које својим програмима афирмишу војвођанску туристичку понуду.

Б.K.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs