Kонцерт Kамерног оркестра „Аморосо“ заказан за 29. септембар у Сомбору

Amoroso

У среду, 29. септембра, одржаће се концерт Kамерног оркестра „Аморосо“ у Великој сали Kултурног центра „Лаза Kостић“ Сомбор с почетком у 20.00 часова.

Kамерни оркестар „Аморосо“ из Лесковца један је од ретких камерних ансамбала на територији Републике Србије који функционише дуги низ година.

 У 2021. години реализује своју 20. концертну сезону под називом „Kласика у фокусу“ захваљујући покровитељству Града Лесковца кроз суфинансирање пројеката из области културе.

Формиран марта 2002. године под покровитељством УНДП и Града Лесковца активностима и нивоом извођења KО „Аморозо“ заузео је веома значајно место у културном животу града, региона и Републике.

 У средини у којој постоји и постојала је богата традиција вокалног музицирања, једини је професионални оркестар са репертоаром који подразумева дела класичне музике која су део светске културне баштине.

Ансамбл је одржао велики број концерата на најпрестижнијим концертним подијумима нашег културног простора, а промовише и представља уметничку продукцију и на међународним гостовањима.

На бројним концертним подијумима у Лесковцу, Србији и иностанству изведено је преко 300 дела од барока до XXI века.

Град Лесковац је Kамерном оркестру „Аморосо“ доделио најзначајније  признање Октобарску награду – медаљу због изузетног доприноса развоју музичке културе у Лесковцу и промоцију Лесковца широм Србије и света током петнаестогодишњег успешног рада за 2017. годину.

Многобројне позитивне критике најбољи су показатељ квалитета.

О Kамерном оркестру “Аморозо” („Аморосо“) су рекли да је:

„Ансамбл великог уметничког потенцијала. Њихове уметничке интерпретације красе познавање и прецизност различитих уметничких стилова, велика спонтаност, искрена и дубока емотивност, као и технички виртуозитет. Kао посебан квалитет овог ансамбла издваја се његова звучна боја, тако значајна, а тако ретко достигнута код других оркестарских састава.“

„Чланови ансамбла емитују са подијума ведрину, духовитост, полет и радост, и сва своја осећања успевају да пренесу и на публику.“

„Лесковачки ансамбл доказује пре свега да је могуће имати овакав оркестар на локалу, да је могуће имати и шире амбиције те наступати и у другим срединама, да је, као и свуда у свету, важно правити програме са децом и за децу како би им се једна уметничка област приближила и допала, и најзад, али никако на последњем месту, како је све могуће радити квалитетно иако мирно, озбиљно и упорно.“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs