Kорона у ЗОО врту, болесни лавови и тигрови: Почиње вакцинација животиња у Вашингтону

Шест лавова и три тигра зоолошког врта у Вашингтону тестирани су позитивно на корона вирус и добили су третман за њихове симптоме, јавили су пре неколико дана званичници врта.

  • Прошлог викенда чувари су приметили пад апетита, кашаљање, кијање и апатију код шест афтричких лавова, једног суматранског и два сибирска тигра који су тестирани позитивно на ковид-19 у прелиминарним тестовима, навео је зоо врт у саопштењу.

Ових дана се очекују резултати тестова да потврде тај налаз. Заражене животиње лече се антифлматорним лековима, лековима против мучнине и антибиотицима због ризика од пнеумоније.

Званичници врта истакли су да јавност није у опасности пошто постоји знатна раздаљина између станишта животиња и посетилаца. Ни једна друга животиња у врту није показала знаке инфекције, додали су.

Више америчких зоолошких вртова, укључујући и онај у Вашингтону, најавили су у уторак да покрећу кампању вакцинације животиња које су подлежне инфицирањем ковидом-19. Поред дивљих мачака и мајмуни су већ били погођени вирусом широм земље, тако је више горила у зоолошком врту у Атланти у америчкој држави Џорџији тестирани позитивно на ковид прошле недеље.

Да би предупредили заразу, животиње у зоолошком врту у Вашингтону ће бити вакцинисане наредних месеци серумом који је развила специјализована фирма Зоетис.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије