Mало вакцинисаних међу младима, многи не поштују мере – инспекција појачава контролу

У Србији је од почетка пандемије регистровано 717.549 случајева заразе коронавирусом, од 4.496.985 тестираних узорака. Од ковида 19 преминула су 7.072 оболела, показују подаци са сајта covid19.rs. Проценат смртности је 0,99 одсто. На болничком лечењу је 277 пацијената, од којих је шест на респиратору.

Србија је далеко од колективног имунитета, а многи не поштују превентивнe мере, па ће од данас бити много интензивнији надзор инспекције.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић каже да ће Радна група дати посебну, нову инструкцију за много интензивнији надзор по питању спречавања ширења ковида 19.

Према последњим подацима, коронавирус је у Србији потврђен код још 69 особа од 4.874 тестирана узорка. Од последица заразе преминуле су две особе.

Највише новозаражених коронавирусом регистровано је у Београду – 20. По пет нових случајева забележено је у Смедереву и Алексинцу, а по четири случаја регистрована су у Новом Саду, Нишу и Параћину.

Најлошији резултат међу невакцинсанима је међу младима, којих је тек око 15 одсто имунизовано. Најчешћи разлог за њихову неодлучност да се вакцинишу су дезинформације на друштвеним мрежама.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије