Mанифестација „Ивањско цвеће“ 5. и 6. јула у Сивцу

Под покровитељством општине Кула, 22. манифестација „Ивањско цвеће” одржаће се 5. и 6. јула у Сивцу. Након отварања изложбе слика Радета Павлова, која је у понедељак, 5. Јула, заказана за 19:30 часова, почиње свечано отварање Фестивала. Народни оркестар Дома културе Сивац одржаће свечани концерт „Свилен конац“, док ће чувари традиције приказати ревију народне ношње. Оба ова догађаја одржаће се у Плавој сали Дома културе Сивац.

Другог фестивалског дана, од 17 часова, у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу, биће постављен изложбено продајни штанд Удружења жена „Вредне руке“ из Крушчића, Удружења креативних „Артка“ из Врбаса, Пчеларског удружења из Сивца, а грађани ће бити у прилици да чују и народне гусларе Душана Живковића и Радомана Јеловца. Традиционално плетење ивањских венаца у црквеној порти заказано је за 19 часова, након којег ће уследити свечани концерт „Чувари традиције“ у дворишту ОШ „20. октобар“ у старом Сивцу. Крај манифестације резервисан је за паљење ивањске ватре.

Манифестација има за циљ неговање фолклорног стваралаштва Срба староседелаца у Војводини. Стратешки, овај фестивал има велик значај за Војводину, зато што веома мали број ансамбала негује аутентично стваралаштво Срба староседелаца у Војводини.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије