Уручени уговори удружењима која раде на очувању културног наслеђа

Помоћник градоначелника за област културе и туризма, Урош Бузаџић, заједно са помоћницом начелнице Одељења за друштвене делатности, Мирелом Иванковић, уручио је данас уговоре о суфинансирању програма и пројеката удружењима грађана која раде на очувању културног наслеђа и развоја савременог начина интерпретације локалних обичаја и традиција у 2024. години. Уговоре о суфинансирању добило је 15 удружења грађана, а за ту намену, Град Сомбор је из буџета издвојио 5.000.000,00 динара.
„Задовољство ми је што сам данас овде са вама. Цео овај конкурс је део неке шире традиције града, подршке културним иницијативама, конкретно у овом случају која се заснива на сарадњи са невладиним сектором и удружењима грађана, тако да Град ће вам увек бити поуздан партнер и сигуран сам да ће се наша међусобна сарадња унапредити и бити све боља и боља. Сви смо ми овде са истим циљем, а то је да радимо на очувању културног наслеђа наше локалне заједнице која је заиста специфична, мултикултурална, мултиконфесионална и мултиетничка“, рекао је Урош Бузаџић у свом обраћању.
Основни циљ Јавног конкурса јесте да удружења и њихови чланови сами произведу аутентичне производе, организују сајмове, семинаре, радионице којима би представили културно наслеђе свог краја и тако сачували постојеће те подстакли развој нових обичаја и традиција.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.