Ако монархиста не зна пуно о краљевима, шта онда зна о патриотизму?

Protest

На данашњем неуспелом скупу лажних патриота у Новом Саду, окупио се изузетно мали број људи. Скупу који је једва окупио шестстотина људи су се обратили неки од лидера ових странака и покрета, а међу њима је био и Војислав Михаиловић.

Када се обраћао Војислав Михаиловић, на почетку је рекао да се налазимо недалеко од споменика краља Александрар И који је ослобађао Косово, а заправо је у питању споменик краљу Петру И. Наставио је даље да прича о успесима краља Александра, мислећи заправо на краља Петра И, што је изазвало смех и чуђење појединаца.

Војислав Михаиловић, представља се као велики монархиста, а не зна испред чијег споменика се налази и не зна шта је који краљ радио.

Војислав Михаиловоћ можда има проблем и са читањем, јер на споменику, јасно пише у чију част је направљен.

Такође, Војислав Михајловић, који се представља као велики патриота каже да је ослобађано Косово, а не Косово и Метохија, користећи наратив запада, који јужну покрајину назива само делом њеног пуног имена.

Слика коју је направио наш портал, јасно показује колико се “патриота” окупило испред споменика данас. Нажалост, добили су и изузетно лошу лекциију из историје.

Неуспело окупљање лажних патриота, на које су позвали Двери, Покрет обнове Краљевине Србије, Заветници, Нова Демократска странка Србије, завршен је око 19.00 часова, а након завршеног скупа на Позоришном тргу окупљени су кренули у шетњу градским улицама, где је њих двестотинак блокирало улице града Новог Сада и на тренутак зауставио нормално функционисање саобраћаја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.