Антић: Тренутно радимо близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница

saobracajnice

Директор ЈП Коридори Србије Александар Антић рекао је да се Србија налази у озбиљном инфраструктурном циклусу, те да након много година заостајања Србије за другим земљама, последњих десет година смо највеће градилиште у региону, а вероватно и у Европи.

„Нико не ради оволико великих инфраструктурних пројеката. У овом тренутку радимо близу 500 километара ауто-путева и брзих саобраћајница. Србија доказује своју економску снагу и стабилност да развија оволико инфраструктурних пројеката“, рекао је Антић за Тањуг.

Он је рекао да ће прва поддеоница на „ауто-путу Мира“ од Ниша до Мердара бити пуштена у саобраћај у наредних 15-ак дана.

Такође, Антић је истакао да је од посебне важности отварање перспектива за Западну Србију, те да ће до краја септембра пустити у саобраћај 22 километра ауто-пута од Руме до Шапца укључујући и мост преко Саве.

„До краја октобра ћемо пустити у саобраћај још 11 километара пута до Кошева, што ће бити изузетно значајно и за зимску сезону, пошто доводимо ауто-пут који ће бити добра веза са Копаоником“, рекао је Антић.

Он је истакао да су Коридори Србије задужени за шест великих инфраструктурних пројеката.

„Ова година нам је донела пуно лошег времена, али сада су суви дани и надам се да ћемо то надокнадити“, рекао је он.

Он је истакао изградњу прве деонице од 17 километара ауто-пута Моравског коридора од Појата до Макрешана која је пуштена у саобраћај 29 априла.

„Пројекат колега из Путева Србије – завршетак обилазнице око Београда је важан за укупан саобраћај у Србији и он треба да реши читав сет саобраћајних проблема са којима се суочавају становници Београда, али и сви који су били у ситуацији да користећи ауто-пут пролазе кроз Београд. Тај пројекат смо чекали деценијама“, објаснио је Антић.

Како је рекао, резултати Коридора су почели да се претварају у километре ауто-пута који се стављају у функцију грађана Србије

„Имамо огромну подршку Владе Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства финансија и председника Србије Александра Вучића, који је у својој визији развоја Србије ове пројекте ставио у први план“, истакао је Антић.

Антић је поводом поплава које су погодиле Србију, рекао да је постојала стална координација служби са Владом, Сектором за ванредне ситуација и ЈВП „Србијаводе“.

„Ту је било изузетно тешко предвидети шта ће се дешавати, активирани су бујични водотокови које је тешко кротити, тешко предвидети, они су направили велики број проблема, поготову у крајевима Јагодине, Параћина, Ћићевца, Трстеника, Александровца, Бруса, Врњачке Бање“, објаснио је Антић.

Антић је навео да су људи приликом поплава имали читав низ изазовних ситуација за њих и њихове породице и додао да они ниједног тренутка нису остављени сами.

„Ми у тим тренуцима дуж Моравског коридора смо прекидали активности на изградњи пута и читаву механизацију и ресурсе смо стављали у функцију локалних самоуправа, штабова за ванредне ситуације, ЈВП ‘Србија воде’, како би решавали те проблеме“, рекао је Антић.

Говорећи о штетама од поплава на аутопутевима и пројектима у изградњи, Антић је навео да оне не постоје.

„Штете су се на пољопривредном земљишту, није било онаквих ситуација као 2014. године, макар не масовно, биле су поплављене куће и људи су били у том делу угрожени, штете постоје, оне се сагледавају, држава помаже да се оне решавају“, истакао је Антић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs