Апатинац Ђуро Борбељ победник 25. Дунавског полумаратона

Ђуро Борбељ

Победник 25. Дунавског полумаратона је Апатинац Ђуро Борбељ из АК Апатин са оствареним временом од 1:09:51, док је у женској конкуренцији победница Катарина Похлод из АК „Хајдук“ из Куле са временом од 1:22:43.

– Услови на стази су били одлични, лепо време, није било ветра и идеална температура за трчање. Конкуренција је одлична, јача него пре две године. Велимир Бољевић је био на нивоу и вукао целу трку. Озбиљно сам повредио леђа па нисам знао ни да ли ћу трчати, нити какав ћу резултат остварити. Али сам стекао снагу у задњим километрима и победио у трци која је одржана у мом граду. Захвалио бих се Предрагу Вејину што ми је помогао да се опоравим у хипербаричној комори, рекао је Ђуро Борбељ и додао да Апатин сигурно улази у календар међународних трка Европе.

– Стаза је одлична, равна, најбоља у Србији. Конкуренција је била јака и зато сам задовољна данашњим успехом. Време које сам истрачала за победу је и мој лични рекорд. Тренутно се припремам за маратон тако да се ова трка уклопила у моје планове. Пуно ми значи победа, нарочито јер ми је прва на полумаратону икада. Једанаест година се бавим атлетиком, а пуних десет трчим маратоне. Апатински Дунавски полумаратон је врло посећен. Приметила сам да је било доста иностраних такмичара и то му даје на значају, а мени је победа још дража, рекла је Катарина Похлод.

Технички организатор, Атлетски клуб Апатин, полумаратон је реализовао у складу са епидемиолошком ситуацијом на отвореном простору.

– Апатински Дунавски полумаратон је једна од најстаријих манифестација. Почели смо 7. јула 1995. године када је трчало 66 такмичара, а победници су били Горан Раичевић и Сузана Ћирић. Данас смо израсли у велику међународну манифестацију на којој учествују такмичари из 14 земаља Европе. Хвала свима што су дошли, рекао је Горан Чегар, председник Атлетског клуба Апатин.

Манифестацију је подржала општина Апатин у сарадњи са Туристичком организацијом и Спортским савезом општине Апатин. Пре старта такмичаре је поздравила Дубравка Кораћ, председница општине Апатин која је том приликом рекла:

– Драги такмичари, велико ми је задовољство што сам вас дочекала овде у Апатину.  Надам се да ћете понети лепе утиске из Апатина и остварити жељене резултате, рекла је председница општине Апатин и пожелела срећу и успех свим такмичарима.

Траса 25. Дунавског полумаратона ишла је од Бање Јунаковић према Пригревици у дужини од два километра са окретом, и од Бање до бензинске пумпе код Апатинтранса, затим главном улицом поред Пиваре до „Плаве руже“ где је, такође, био окрет.

За трку се пријавило више стотина тркача из Русије, Велике Британије, Немачке, Италије, Мађарске, Северне Македоније, Црне Горе, БиХ, Хрватске и Србије.

– Први пут сам у Апатину и да сам знао да је овако леп амбијент и стаза спремао бих се задњих месец дана. Задовољан сам трећим местом, честитам Ђури и Велимиру. Одушевљен сам организацијом. Хвала и медијима што нас прате и подржавају, рекао је Алија Имамовић из Сарајева, трећепласирани на 25. Дунавском полумаратону и овогодишњи најбржи полумаратонац-маратонац Босне и Херцеговине.

Манифестација је имала спортско-забавно-хуманитарни карактер и одржане су четири трке, полумаратон на 21,097 км, LIDL трка здравља на 10 километара, штафетна трка у оквиру трке на 10 километара (2х5 километара) и хуманитарна трка за децу.

Најмлађи су се такмичили у трци под називом „Трка за срећније детињство“ која је одржана у сарадњи са Црвеним крстом Апатин. Деца су трчала дужине на 200, 300 и 400 метара и у овој трци су сви учесници добили медаље. У тркама за девојчице победиле су Лена Недељко, Анита Шнит и Елена Ћопић, док су у тркама за дечаке победници били Стефан Лужајић, Илија Ракас и Лазар Максимовић.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије