Апатински атлетичари најбројнији на Првенству Србије 10 километара на путу

Чланови Атлетског клуба Апатин наставили су са наступима на Првенствима Србије у 2021. години, а од почетка године наступили су на укупно шест. Протеклог викенда у Петровцу на Млави у оквиру 16. Меморијалне трке „Драгутин Томашевић“, под покровитељством Српског атлетског Савеза, а у организацији Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ и Спортског савеза Петровца на Млави, одржано је појединачно Првенство Србије 10 километара на путу за сениоре и сениорке, старије јуниоре и старије јуниорке. На Првенству Србије наступио је рекордан број од 100 такмичара и такмичарки из 32 атлетска клуба, међу којима је Атлетски клуб Апатин био заступљен са највећим бројем учесника (14 – 9 мушкараца и 5 жена).

Сјајан амбијент, одлична организација и позитивна енергија допринели су да већина чланова АК Апатин обори своје личне рекорде на 10 километара.

У женској конкуренцији најуспешнија чланица АК Апатин је била Снежана Милошевић која је освојила 8. место на првенству државе (уједно је била и првопласирана у својој старосној категорији у оквиру целокупне манифестације), одмах иза ње на 9. место се пласирала Александра Буркановић, 12. место освојила је Александра Тодоровић, 14. место Маријана Мијатовић, док је 18. место освојила Марија Бубало. У женској конкуренцији било је 25 пријављених такмичарки.

У мушкој конкуренцији где је наступило 65 учесника, најуспешнији члан АК Апатин био је Стајић Александар који је освојио 22. место, 26. место заузео је Мирослав Пешић, одмах иза њега пласирао се Жељко Пековић на 27. место, 30. место остварио је Милан Маринковић, 32. место освојио је Немања Ђурић, 42. место заузео је Жива Вијоглавин, 45. место Александар Антић, 48. место Игор Бакош, док је пласман на 54. место остварио Светозар Петровић. Мушки део екипе био је ослабљен због спречености за наступ Ђуре Борбеља који се налази на курсу, Дениса Фируловића који је имао испит, док је Предраг Вејин лакше повређен, који би засигурно остварили добре пласмане. У 16. меморијалној трци „Драгутин Томашевић“ одличан наступ имало је још троје чланова АК Апатин који нису били пријављени за државно Зоран Радичанин, Александар Максимовић и Милица Марковић.

Технички координатор Првенства Србије испред Српског атлетског Савеза био је Горан Чегар, који је са организационим тимом из Петровца на Млави био задужен за припрему и реализацију такмичења.

У среду 26. маја 2021. године, најмлађе чланове АК Апатин од 1. до 4. разреда, очекује наступ на Спортским играма младих које се одржавају у Сомбору, док ће сениори у недељу 30. маја наступити на Зрењанинском маратону.

Атлетски клуб Апатин, поред учешћа на првенствима, врши припреме за организацију велике атлетске манифестације „Брзином до звезда“ која се под покровитељством Српског атлетског Савеза и Теленора одржава у Апатину у петак 4. јуна 2021. године на теренима ОФК Младост, и у којој ће учествовати школска деца 2010. и 2011. годиште из школа са територије Западно-бачког округа. Најуспешнија деца са регионалног такмичења пласираће се на финално такмичење у којем ће учествовати деца са територије целе Републике Србије.

Г.Ч.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs