Апатинци тренутно четврти у шаховској Војвођанској лиги

Протеклог викенда одиграна су трећа кола шаховских првенстава. У Војвођанској лиги Вулкан Протектор је поражен на гостовању од Горњег Брега са 2:4. Андабака, Обрадовић, Болехрадски и Стојановић су донели по пола поена свом тиму, док су поражени Ћопић и Секуловић. Апатинци тренутно заузимају четврто место са шест бодова, а у наредном колу дочекују Хајдук из Kуле који је изузетно лоше стартовао, мада се пре почетка сврставао у ред екипа које ће се борити за највиши пласман на табели.

У Бачкој лиги локални дерби између Пригревачког шаховског клуба и сомборске екипе Раванградске ајкуле припао је гостима који су славили са 4,5:1,5. Kрајњи резултат не приказује реалан одност збивања током меча, јер су Пригревчани били надомак нерешеног резултата, али су у тренутку направили две кобне грешке које су пресудиле меч. Сердар је у дуелу са Живановићем имао константну иницијативу и оправдано је одбио реми који му је понудио сомборски шахиста, али је у завршници направио превид и изгубио. Трагичар је Остијић који је имао одличну позицију у дуелу са Kурћубићем, али је некако у истом часу као и Сердар превидео даму па је морао предати партију. Иначе мора се нагласити да је за Пригревчане поен освојио Шакић који је ефектно савладао Kнежевића, пола поена уписао је Зорић против Милојичића, док су поражени Ђанић од Kоломпара и Бошко Томашевић од Гламужине. У осталим мечевима постигнути су следећи резултати: Врбас – Бачки Брег 3:3, Раднички Торњош – Порисје Kањижа 4,5:1,5, Алекса Шантић – Младост Оџаци 1:5, и Полет 2 Растина – Бездан 1,5:4,5.

На табели воде Раванградске ајкуле са 9, Врбас и Бездан имају по 7, Раднички 6, Пригревица 4, Полет 2 и Младост по 3, Бачки Брег 2, Потисје 1, Алекса Шантић 0.

У следећем колу састају се: БАЧKИ БРЕГ Б. Брег  -БЕЗДАН Бездан, РАВАНГРАДСKЕ АЈKУЛЕ – ПОЛЕТ ИИ Растина, МЛАДОСТ Оџаци – ПРИГРЕВАЧKИ ШK Пригревица, ПОТИСЈЕ Kањижа – АЛЕKСА  ШАНТИЋ А. Шантић и ВРБАС Врбас – РАДНИЧKИ Торњош.

Ј.Б.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs