Благо побољшање ситуације – Из болница и даље апелују на поштовање мера

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 642.208 особа, а забележено је 5.735‬ смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

Према последњем пресеку, још 35 пацијената преминуло је од ковида 19. Коронавирус је регистрован код још 2.732 особе, од 10.898 тестираних.

Последњих дана корона бројеви јесу мало бољи. Ипак, из ковид-болница и даље апелују на поштовање противепидемијских мера, да је неопходно да се што више грађана вакцинише, да још забрињава велики број тешких пацијената, али да охрабрује то што је последњих дана на срећу више отпуста од пријема на лечење.

Затворени и отворени тржни центри у Србији од данас поново могу да раде од 06.00 до 22.00, наведено је у Наредби министра здравља Златибора Лончара, која је јуче објављена у Службеном гласнику.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон каже да заштитне маске треба носити и у баштама кафића, док се не конзумира пиће. “Нека се нико не изненади ако му у башти приђе комунални милицајац и казни”, навео је Кон. 

Поводом отварања тржних центара, Кон је навео да медицински део Кризног штаба није био за то да се они отворе одмах данас.

Екипе Завода за биоциде вршиле су јуче дезинфекцију вакциналних пунктова у Београду. Масовна вакцинација у главном граду се наставља данас.

Директор Канцеларије за ИТ и електронску управу Михаило Јовановић рекао је за РТС да је до сада укупно дато више од 2.900.000 вакцина, од чега је 1.700.000 примило другу дозу.

Најавио је да данас у Србију стиже још 106.000 доза “Фајзерових” вакцина.

Јовановић се осврнуо и на понуде неких страних и домаћих туристичких агенција страним држављанима да се вакцинишу у Србији и истакао да је у питању интернет превара.

“Нема могућности да се преко било које агенције закаже вакцинација у Србији”, поручио је Јовановић и нагласао да се она може заказати преко е-Управе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије