Брнабић: Влада ће данас дозволити квоте за извоз жита

Vlada

Премијерка Ана Брнабић каже да ће Влада данас одлучити да дозволи извоз одређених количина пшенице, кукуруза, брашна и рафинисаног уља, али не и извоз нерафинисаног уља.
Брнабић је у Дневнику РТС-а рекла да ће Влада на данашњој седници, која почиње у девет часова, одлучити да дозволи извоз одређених количина пшенице, кукуруза, брашна и рафинисаног уља, али не и извоз нерафинисаног уља.

“Изаћи ћемо ту и у сусрет свим захтевима Удружење жита Србије, разговарамо са њима, ја ћу већ следеће недеље у уторак имати састанак са њима да видимо који су проблеми који они имају у транспорту”, најавила је премијерка.

Прецизира да ће Влада дозволити квоте и да ће произвођачи моћи ће да се пријаве, као и да ће постојати комисија.

“Дозволићемо свима, неће бити ко се први пријави. Биће строго контролисано како не би било шансе за било какву корупцију”, рекла је Брнабић.

Истиче и да неће бити никаквих несташица код нас.

“Покушавамо да балансирамо да наши грађани не буду само безбедни, већ да у случају било чега имамо пута два или три онога што је нама потребно, али и да испразнимо силосе и дозволимо да наши извозници испоштују своје уговоре и зараде неки новац. То је право балансирање и то ћемо наставити да радимо”, казала је она.

Када је реч о инфлацији, Брнабић наводи да је немогуће да Србија остане изоловано оствро и очекује да инфлација ове године буде око седам одсто или нешто ниже.

На питање да ли ће остати на једној цифри, Брнабић каже да хоће, али да то зависи и од тога шта се дешава у Европи и свету.

Наводи да и Народна банка Србије и председник Александар Вучић, као и цела Влада, раде на томе да инфлација у нашој земљи буде једноцифрена и нижа него у појединим земљама Европе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.