Број оболелих и даље пада, млади одлучујућа карика у борби против коронавируса

Од почетка пандемије у Србији је регистровано укупно 715.913 случајева заразе коронавирусом. Од последица ковида 19 преминуло је 7.010 пацијената, показују подаци са сајта covid19.rs. Тестирано је 4.353.024‬ особа. На болничком лечењу налази се 334 пацијената, од којих је 18 на респиратору.

Епидемијска ситуација у Србији је све боља. Број новозаражених и преминулих од последица ковида 19 и даље пада.

На смањење броја заражених утиче имунизација.

Вакцинација се спроводи на више од 220 пунктова широм земље, а стручњаци позивају грађане, посебно младе који се нису вакцинисали да то учине, истичући да су они одлучујућа карика у борби са коронавирусом.

Лука Марошанин из Студентског парламента Универзитета у Београду рекао је за РТС да је веома важно да се млади вакцинишу, јер тиме штите и себе и своје ближње. 

Додао је да је све већи број студената који је заинтересовани за вакцинацију и који желе да приме вакцину.

  • Ми смо имали више пикова у смислу заинтересованости студената за вакцинацију. Сада је то на једном завидном нивоу. Имали смо период неповерења код студената када су чекали старије да се вакцинишу. Сада имамо добре бројеве по факултетима Универзитета у Београду, у смислу да је на великом броју факултета преко 50 одсто студената вакцинисано, навео је Марошанин.

Према последњем пресеку, у Србији су регистрована 72 нова случаја коронавируса, међу 9.249 тестираних узорака. Од ковида 19 преминуло је још шест особа.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије