Ванредне линије возова између Београда и Новог Сада због Еxита

Voz

Извршни директор за саобраћај и комерцијалне послове „Србија воза“ Зоран Пузовић рекао је да су поводом одржавања манифестације Егзит фестивал уведене ванредне линије возова на релацији Београд – Нови Сад, као и да ће због великог интересовања путника од данас саобраћати дупли возови на тој релацији.

Пузовић је навео да је поводом те манифестације од 6.до 9. јуна предузеће Србија воз увело ванредне линије возова који полазе из Београда ка Новом Саду у 23.00 сата, 00.10 и у 1.00 сат, док из Новог Сада ка Београду крећу у 1.30, 2.30, 3.30 и 3.40 сати.

„Изузетно је велика заинтересованост путника. Увешћемо данас дупле возове, такозвани синхрон, тако да ће сви возови ићи у дуплом саставу због велике заинтересованости путника. Замолио бих све заинтересоване да купе карту на време. Најлакши начин је путем мобилне апликације или преко званичног веб сајта Србија воза, а могу да купе и на благајнама и картоматима“, рекао је Пузовић за Тањуг.

Пузовић је навео да је до сада, од пуштања пруге Београд-Нови Сад превезено укупно четири милиона путника, а да свакодневно на релацији Београд – Нови Сад саобраћа око 30 возова и исто толико у супротном правцу.

„Заинтересованост путника је изузетно велика, јуче смо распродали све карте за Соко возове за данашње поласке“, навео је он.

Пузовић је рекао да је од 15. јуна још један воз кренуо за Бар, поред редовне линије, и да су све карте распродате 15 дана унапред.

„Пустили смо од 15. јуна дневни воз са поласком у јутрањим сатима уз онај редован у коме имамо спаваћа, кушет кола, а путници могу да утоваре свој аутомобил на воз и безбедно за отприлике 12-13 сати стигну до мора спавајући. Цене карата у барском возу нису мењане доста дуго и веома су повољне, карта је око 20 евра, а транспорт аутомобила је 30 евра по аутомобилу“, навео је Пузовић.

Пузовић је најавио и да ће од јесени ове године стићи 42 најсавременија воза швајцарске производње, који ће бити у функцији од марта следеће године, након што прођу неопходна тестирања.

„Србија воз је млада компанија али изузетно перспективна. Отприлике у сепрембру почиње да нам стиже нова флота најсавременијигх светских возова швајцарске производње. Србија воз ће тиме постати лидер на Западном Балкану што се тиче железничког превоза пуитника, не само зато што је то најбрижи, најкомфорнији већ и најбезбеднији начин“, рекао је он.

Како је додао, са набавком нових возова од октобра ће бити пуштена у рад пруга Суботица-Сегедин, а набавиће се нови брзи возови који ће саобраћати до Будимпеште.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs